S C O T L A N D

ALBA ~ ~ SCOTLAND ~ ~ SKOTTLAND ~ ~ HIGHLANDS ~ ~ WHISKY

Tobermory

Kategori: Whisky

tobermory


Tobermory ligger i Tobermory som ligger på Mull.

En av öarna i väster. Ännu ett ljuvligt litet destilleri. Smakade på Whiskyn där och tog med mig en liten pytteflaska som naturligtvis är "uppsmakad" för länge sen. Därför kan jag inte säga nåt om smaken på whiskyn. Kommer helt enkelt inte ihåg och har inte smakat den på ett par år. Besöket på Mull däremot glömmer jag aldrig!

Bodde på Bed&Breakfast hos en otroligt trevlig kvinna. Snacka om att känna sig hemma. När jag knackat på, frågat om rum, blivit inbjuden och hälsat på vovven, frågar hon varifrån jag kommer och jag tar sats för den långa versionen av förklaringen:
 
"I-come-from-a-swedish-island-in-the-Baltic-Sea---Gotland-and..."     sen kommer jag inte längre, hon får ett besynnerligt uttryck i ansiktet och säger:    -Oh! Visby?

Varpå jag blir tyst i flera långa sekunder. Vaddå?? Här kommer man på ensamsemester och har åkt långt ut  i västra Skottland med tåg, vidare med färja till den lilla ön Isle of Mull, sen med minibuss förbi sälar och andra vilda djur upp till Tobermory, gått längst bort utmed kajen i hamnen till det lilla lilla huset med den vackert målade roddbåten i trädgården och hon KÄNNER TILL VISBY????

Vi är båda  ....hm....tja....nästan medelålders.... det gjorde ont att säga....jag är väl bara 27??.... eller 5 ibland....
Nåja! Det visade sig att hon som tonåring faktiskt träffade en kille från Visby. (Det är två äktenskap och ett antal barn och barnbarn sen dess...)
Så vi fick en massa att prata om. Jag kände mig som en gammal god vän som var på besök. Hon bjöd in mig på middag och gott vin tillsammans med hennes bästa väninna och vi pratade om livet i stort och smått hela kvällen.

Vilket semesterminne!!!!