Burns Night
Kategori: Stora Saker
Den 25 januari är en stor dag i Skottland. Jag vill vara där!
Man klär upp sig i kilt - högtidsdräkt med svart jacka dagen till ära - äter Haggis, dricker whisky och firar nationalskalden Robert Burns med Burns Supper
Och här slarvas sannerligen inte med ritualerna! Höjdpunkten är när Haggisen burits in till säckpipetoner och skärs upp med ett dramatiskt snitt, under det att man kommit till strofen "An cut you up wi ready slight" i dikten "To a Haggis" av barden själv. Sen skålar man i whisky till Haggisens ära!
Jodå, di kan traditioner, di där skottarna....!
anders säger:
vi firar Burns night i Sverige, frun som reser mucket till UK tar hem Mcsweens fina haggis och till den äter vi tattis and neeps och dricker whisky - jag vet knappt nån som gör det här
Vanja säger:
Bloggadress: http://creamyvanilla.blogg.se
Hej. Råkade komma in här genom tjejblogg. Spännande :-)
Anonym säger:
Jag vet iallafall minst två som äter haggis med neeps här i Sverige, på Gotland närmare bestämt....! Lustigt nog heter mannen i familjen Anders....
Lars säger:
Det sägs att "Havggis" är ungefär som pölsa
Lars igen säger:
Ang pölsa. Är Torgny Lindgren från Scotland också ?
McSteve säger:
Här finns ytterligare två, "gubbar",
som gillar Haggis. Tyvärr verkar det vara svårare få tag på denna delikatess i Sverige än att köpa knark? Import på egen hand vid resa eller via webshop t ex http://www.macsween.co.uk/suppliers/overseas_suppliers.asp är enda alternativet?